ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği´ne Destek Kampanyası

26.04.2005
Geçtiğimiz günlerde, 1927´den beri Batı Trakya´da faaliyet gösteren, azınlığımızın en güzide kuruluşlarından biri olan İskeçe Türk Birliğı´nin kapatılmasına dair nihai karar Yunan Yargıtay üst kurulunca onandı. Yirmi yılı aşkın süredir devam eden davanın bu şekilde sonuçlanması, yıllar boyu ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören Batı Trakya Türklerinin sorunların artık tümüyle geride kalacağına dair umutlarının sönmesine yol açtı. Bugüne dek barışçıl faaliyetler göstermiş bu azınlık kurumunun yalnızca isminde yer alan “Türk” sözcüğü nedeniyle kapatılması ve bu yolla Batı Trakya´da, Batı Avrupa´da, Türkiye´de, Amerika ve Avusturalya´da yaşayan ikiyüz binin üzerinde Yunan vatandaşı Batı Trakya Türkünün kimliğinin inkarı, ne 21. yüzyıla ne de ülkemiz Yunanistan´ın üyesi olmakla övündüğü Avrupa Birliği normlarına hiç uymamaktadır.

Mahkemenin kapatma kararının ardından İskeçe Türk Birliği (ITB) yöneticileri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi´ne giderek kimlik mücadelemizi oraya taşıyacaklardır. Batı Trakya Türklerinin Batı Avrupa´daki elçisi konumundaki ABTTF de tüm gücüyle ITB´nin ve onunda ötesinde azınlığımızın kimlik davasının yanında olacaktır.

Uğradığımız haksızlığı dünya kamuoyuna duyurmak üzere, Batı Trakya´da şu sıralarda ITB´ne destek amacıyla bir imza kampanyası düzenlenmektedir. Bu kampanya dahilinde Avrupa´da da konuya duyarlı herkesin desteğini beklediğımız bir imza kampanyası düzenlemekteyiz. Verilecek her imza azınlığımızın yaşam koşullarının düzeltilmesinde vazgeçilmez öneme haizdir.

Yardımlarınızı rica eder, ilginiz ve desteğiniz için teşekkürlerimi sunarım.

İçten sevgi ve selamlarımla.

ABTTF Yönetim Kurulu adına

Başkan
Halit Habipoğlu
Yüksek Mimar



Eğer siz de İskeçe Türk Birliği'nin kapatılmasına ve Türk kimliğinin inkar edilmesine "DUR!" demek istiyorsanız, ABTTF'ye üye derneklerde sürmekte olan imza kampanyasına katılabilir yada hazırlanmış olan imza dilekçe formunu indirerek kendi çevrenizde imza toplayabilir ve böylece kampanyaya destek olabilirsiniz.



İmza formunu indirmek için lütfen buraya tıklayınız.




LÜTFEN DİKKAT!!!

TOPLANAN İMZALARIN GEÇERLİ OLABİLMESİ İÇİN
1. İMZA FORMUNDA YER ALAN AD, ADRES VE İMZA HANELERİNİN TÜMÜNÜN EKSİKSİZ OLARAK DOLDURULMASI
2. TOPLANAN İMZALARIN POSTA KANALIYLA AŞAĞIDAKİ ADRESE İLETİLMESİ
GEREKMEKTEDİR.


ABTTF
Johannis Str. 50,
58452 Witten, Germany





Bilgisayarınızda Adobe Acrobat Reader yüklü değilse, programı ücretsiz olarak indirmek için yandaki linki tıklayınız.
GALERİ