ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF´den Strasbourg Çıkarması

26.04.2005
ABTTF Basın Bürosu- Witten, 24 Nisan 2005

Basın Bildirisi:

ABTTF´den Strasbourg Çıkarması

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Zeynep
Adem, 46 ülkenin temcilcilerinin katılımıyla toplanan Avrupa Konseyi Parlamenterler meclisine giderek Batı Trakya´daki Türk azınlığın sorunlarını Avrupalı Parlamenterlere
aktaracak.

Bu yıl ikinci kez toplanacak olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) toplantılarına katılmak üzere 24 Nisan 2005 günü hareket eden ABTTF heyeti, iki günlük Strasbourg ziyareti boyunca gerçekleştirereği bir dizi görüşme ile Batı Trakya Türklerinin sorunlarını dile getirecek. Ziyaret takviminde AKPM genel sekreteri, komisyon başkanları ve çok sayıda yabancı parlamenter bulunan heyetin gündeminde, geçtiğimiz günlerde ismi nedeniyle kapatılan "İskeçe Türk Birliği" davası, Yunan vatandaşlık Yasası´nın 19. maddesi nedeniyle vatandaşlıktan çıkarılanların mağduriyetlerinin tümüyle giderilmesi ve Batı Trakya Türklerinin eğitim sorunu yer alıyor.

İskeçe Türk Birliği için Avrupa Çapında İmza Kampanyası

Diğer yandan Batı Trakya´da başlatılan İskeçe Türk Birliği için imza kampanyasına Avrupa´da da start verildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "Yalnızca isminde yer alan 'Türk' sözcüğü nedeniyle kapatılan İskeçe Türk Birliği´nin haklı davasına destek olmak üzere Batı Trakya´da başlatılan imza kampanyasını Avrupa´ya taşıyoruz' dedi. Kampanya için başta Avrupalı Türkler olmak üzere, herkesin desteğini beklediklerini belirten Habipoğlu, toplanan imzaların İskeçe Türk Birliği tarafından AIHM´ne sunulacağını sözlerine ekledi.
GALERİ