ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Basın Bildirisi

14.04.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten, 11.04.2005

Basın Bildirisi:

Balkanlar´daki Türk Azınlıklar için Dünya Kamuoyunu Daha Duyarlı Olmaya Çağırıyoruz

Kosova´da Türkçe yayın yapmak isteyen Yeni Dönem Televizyonu´nun yayınının bürokratik engellemelerle durdurulmak istenmesi üzerine bir açıklama yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu dikkatleri Balkanlar´daki Türk azınlıklar üzerine çekti.

Kosova Türk azınlığına dönük olarak Türkçe yayın yapmak isteyen Yeni Dönem Televizyonu´na fre-kans tahsisi yapılmaması ve konuya ilişkin görüşme taleplerinin kabul edilmemesi üzerine açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu "Balkanlar´da yaşayan Türk azınlıklar olarak devlet ve toplumların baskılarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun en acı tarafı ise hem Kosova´da hem Batı Ta-kya´da yaşayan Türk azınlıklar olarak haklarımız uluslararası antlaşmalarla güvence altına alınmışken, bunların hiçe sayılarak haklarımızın gasp edilmesidir" dedi.

Yasal sınırlar içinde faaliyet gösteren bir televizyon kanalına ortada hiç bir sebep yokken frekans tah-sisi yapılmamasının, bölge insanının Türk kimliğini yok etme politikasının bir parçası olduğunun altını çizen Habipoğlu "Balkanlar´da dört bir koldan Türk kimliğine karşı saldırılar gerçekleşiyor. İskeçe Türk Birliği´nin yalnız ismi nedeniyle kapatılması gibi Yeni Dönem Televizyonu´nun dili ne-deniyle yayın izni alamamış olması bu büyük saldırının dışa vurulan iki yüzüdür. Bulundukları ülkelerde birinci sınıf vatandaş muamelesi görmekten başka isteği olmayan barışçıl Türk azınlıklarına karşı yürütülen bu yok etme politikasına karşı tüm dünyayı artık dur demeye cağırıyoruz" dedi.