ABTTF Başkanı: “Söz konusu olan çocuklarımızın koşulları uygun bir binada ve sağlıklı ortamda öğrenim görmesi ve eğitim haklarının gözetilmesi. Ancak ülkemizi yöneticileri toplumumuzun eğitim sorunlarını görmezden gelmeye maalesef devam ediyor.”
İskeçe Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek’in 16 Aralık 2024’te Yunan Meclisi Genel Kurulu’nda İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin bina sorunu ve yeni bina talebiyle ilgili Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanlığı’na sorduğu soruya Bakan Yardımcısı Zeta Makri yanıt verdi.
Makri, İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin mevcut binasının yeterli ve güvenli olduğunu ve yeni bir okul binasına gerek olmadığını iddia etti.
Okul bina sorununun kendi bakanlığının yetkisinde olmadığını belirten Makri, devletin 50 yıldır İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’ni desteklediğini ileri sürdü.
Zeybek, 16 Aralık’taki Meclis Genel Kurulu’nda, İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin bina yetersizliği nedeniyle uzun yıllar vardiyalı eğitim yapmak zorunda kaldığına ve bina sorununun giderilmesi için yapılan başvuruların cevapsız kaldığını çekerek, Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunu çözmek adına nasıl bir planlama yaptığını sormuştu.
Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin bina sorunuyla ilgili Eğitim Bakan Yardımcısı Makri’nin gerçekleri inkar eden sözleri ve sorumluluktan kaçan vurdumduymaz tavrı kesinlikle kabul edilemez. Okulumuzun encümen heyeti, aile birliği ve öğrencileri ile öğrenci velileri bizzat yaşadıkları bina sorununa çözüm bulunması talebiyle geçen yılın eylül ayında protesto eylemi gerçekleştiriyor, İskeçe milletvekillerimiz konu hakkında meclise soru önergeleri sunuyor ama Makri hala yeni okul binası inşasına gerek olmadığını iddia ediyor. Artık bu kadarına da pes! Söz konusu olan çocuklarımızın koşulları uygun bir binada ve sağlıklı ortamda öğrenim görmesi ve eğitim haklarının gözetilmesi. Ancak ülkemizi yöneticileri toplumumuzun eğitim sorunlarını görmezden gelmeye maalesef devam ediyor. Yetkili makamları okulumuzun bina sorununun ivedilikle çözümü için gerekli adımları atmaya ve toplumumuzun haklı taleplerine yanıt vermeye davet ediyoruz.” Dedi.
*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com