ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun!

30.04.2024

ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak alın teriyle ekmeğini kazanan, üreten ve hayatımıza değer katan tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı gönülden kutluyor, haksızlıkların yaşanmadığı, özgür, adil ve eşit bir gelecek diliyoruz. 

İşçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve haksızlıklara karşı mücadele günü olan ve kökeni 1856 yılında Avustralya’nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçilerinin çalışma saatlerinin azaltılarak günde sekiz saat olması için gerçekleştirdiği protesto yürüyüşüne kadar uzanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dünya genelinde coşkuyla kutlanmakta ve pek çok ülkede resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Yunanistan’daki siyasi baskı ve ayrımcılık ile ekonomik nedenlerden dolayı Batı Trakya Türklerinin bir bölümü 1960’ların sonundan itibaren Batı Avrupa’ya göç etmek zorunda kaldı. Bugün Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde binlerce Batı Trakya Türk’ü yaşamakta olup büyük çoğunluğu işçi olarak ekmeğini kazanmakta ya da ya da işçi emeklisidir. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak alın teriyle ekmeğini kazanan, üreten ve hayatımıza değer katan tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı gönülden kutluyor, haksızlıkların yaşanmadığı, özgür, adil ve eşit bir gelecek diliyoruz. 

GALERİ