ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Sağlık Bakanı Georgiadis: “AP’nin hukukun üstünlüğüne ilişkin kararı yalanlarla dolu” 

10.04.2024

ABTTF Başkanı: “Ülkemizde hukukun üstünlüğünün sistematik ihlali ve yüksek yargının siyasallaşmasının en çarpıcı örneği, ülkemizin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin toplumumuzun dernekleri ile ilgili aleyhindeki kararları yok sayarak 16 yıldır uygulamamasıdır. Hükümet, mağdur edebiyatını ve popülist söylemi ivedilikle terk etmeli, ülkemizde hukukun üstünlüğü ile ilgili bu olumsuz duruma dair uyarı ve eleştirileri mutlaka dikkate alarak gerekli adımları daha fazla vakit kaybetmeden atmalıdır.”

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Yeni Demokrasi’nin 15. kongresinde yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirenlere ülkede istikrar olmasını istemediklerini ileri sürdü. 

Konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Yunanistan’da hukukun üstünlüğünün durumuna ilişkin kararının yalanlarla dolu olduğunu iddia eden Georgiadis, söz konusu kararın Avrupa için talihsiz bir an olduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Sağlık Bakanı Georgiadis’in Avrupa Parlamentosu’nun hedef alan sözleri bizleri şaşırttı mi? Hayır…Georgiadis de hükümetin diğer üyeleri gibi Avrupa’dan gelen ülkemizde hukukun üstünlüğünü tehdit eden ciddi gelişmelere dair uyarı ve yapıcı eleştirilere nesnel cevaplar vermek yerine popülist ve saldırgan üslup kullanmayı tercih ediyor. Ülkemizi yönetenler her ne kadar gereği inkar etmeyi sürdürseler ve güneşi balçıkla sıvamaya çalışsalar da ülkemizde bugün hukukun üstünlüğünün durumu ortada olup yargının üzerindeki siyasi baskı nedeniyle hukuk sisteminin işleyişinde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Son yapılan bir ankete göre ülkemizde her 10 kişiden yalnızca 3’ü yargıya ve yargıçlara güvendiğini söylemiştir. Ülkemizdeki önde gelen sivil toplum kuruluşları hukukun üstünlüğünün giderek kötüleşmesine dair AB Komisyonu’na rapor sunmuşlardır. Ülkemizde hukukun üstünlüğünün sistematik ihlali ve yüksek yargının siyasallaşmasının en çarpıcı örneği, ülkemizin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin toplumumuzun dernekleri ile ilgili aleyhindeki kararları yok sayarak 16 yıldır uygulamamasıdır. Hükümet, mağdur edebiyatını ve popülist söylemi ivedilikle terk etmeli, ülkemizde hukukun üstünlüğü ile ilgili bu olumsuz duruma dair uyarı ve eleştirileri mutlaka dikkate alarak gerekli adımları daha fazla vakit kaybetmeden atmalıdır.” dedi.

GALERİ