ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

08.03.2024

ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak kadınlara karşı ayrımcılık ve şiddetin son bulduğu, kadınların eşit ve adil bir ortamda özgürce ve güvenle yaşadığı bir dünya temennisiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyoruz.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 16 Aralık 1977’de aldığı kararla 8 Mart’ı, kadınların haklarına dikkat çekmek ve insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi amacıyla “Dünya Kadınlar Günü” ilan etti. 

BM, her yıl tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bu yılki temasını “Kadınlara yatırım yapın: İlerlemeyi hızlandırın” olarak belirledi ve bu tema altında kadınların toplumdaki olumlu değişim ve ilerleme için oynadığı role ve bunun için kadınlara yatırımın önemine vurgu yapılıyor. 

BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, dünyanın jeopolitik çatışmalardan artan yoksulluk düzeylerine ve iklim değişikliğinin hızlanan etkilerine kadar pek çok krizle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, kadınlara yatırım yapılması yoluyla değişimin tetiklenebileceği ve herkes için daha sağlıklı, daha güvenli ve daha eşit bir dünyaya geçişin hızlandırılabileceğinin altını çizdi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Kadınlara karşı ayrımcılık ve şiddetin son bulduğu, kadınların eşit ve adil bir ortamda özgürce ve güvenle yaşadığı bir dünya temennisiyle başta Batı Trakya Türk toplumuna mensup kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz. Tüm zorluklara rağmen kurdukları derneklerle Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesinde en ön saflarda yer alan kadınlarımızı selamlıyor, Türk kimliğimiz ve kültürümüz için mücadelelerinde ABTTF olarak her daim onların yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu. 

GALERİ