ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

“B-SHAPES” isimli AB projesinin hazırlık toplantısı Gümülcine’de yapıldı

06.03.2024

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) inisiyatifiyle Batı Trakya Türk toplumunun da dahil olduğu “B-SHAPES - Avrupa Toplumlarının Algılarını Şekillendiren Sınırlar” adı altındaki Avrupa Birliği (AB) projesinin hazırlık toplantısı 5 Mart 2024 tarihinde Gümülcine şehrinde yapıldı.

Proje kapsamında kurulan ve Batı Trakya Türk toplumuna mensup kişilerden oluşan odak grubu ile İngilizce dilinde gerçekleştirilen tanışma ve hazırlık toplantısında, sınır bölgesinde azınlık olmaya dair algılar ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını anlama temaları ele alındı.

Toplantıda projenin lideri olan Güney Danimarka Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Azınlık Sorunları Merkezi (ECMI) Dan-Alman Azınlıkları Sorunları Departmanı Başkanı Doç. Dr. Martin Klatt, Macaristan-Slovakya, Avusturya-İtalya, Almanya-Danimarka, Çekya-Polonya ve Yunanistan- Bulgaristan sınır bölgelerinde uygulanacak proje ve Batı Trakya Türk toplumunun projeye katkısı hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıya, projenin oraklarından Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesi’nden (HYSTORYSMUS) Petranka Nedelcheva ve Magdalena Marinova da iştirak etti. 

GALERİ