ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Anavatanımız ve ülkemiz arasında ikili ilişkilerdeki yakınlaşma ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunları

11.01.2024

ABTTF Başkanı: “Hükümetten toplumumuza karşı da aynı iyi niyeti göstermesini, eğitim, örgütlenme ve din özgürlüğü ile ilgili olanlar başta olmak üzere yıllardır devam eden sorunlarımıza toplumumuza rağmen değil toplumumuzla diyalog içerisinde çözümler üretmesini, bekliyor ve istiyoruz.”

Yunan Devlet Televizyonu ERT’ye konuşan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin son dönemde normalleştiğine işaret ederek, Türk vatandaşı turistlere Ege Denizi’ndeki on adaya girişte vize kolaylığı sağlayacak uygulamanın önümüzdeki mart ayından itibaren başlayacağını ifade etti. 

Ege Denizi’nde iki ülke arasındaki sorunlara iyi niyetle yaklaşacaklarını belirten Miçotakis, geneldeki iyimser havadan da faydalanacaklarını, zira bunun zaten başlı başına önemli düzeyde olumlu bir etki yarattığını kaydetti. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habip Oğlu (ABTTF), “Anavatanımızın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen aralık ayında Atina’ya yaptığı resmi ziyaretin ardından son dönemde anavatanımız ve ülkemiz arasında ikili ilişkilerdeki yakınlaşmanın artarak devam etmesi sevindirici. Ülkemizin başbakanı Miçotakis de yaptığı son açıklama ile Ege’deki sorunlara iyi niyetle yaklaşacaklarını söyledi. Hükümetten toplumumuza karşı da aynı iyi niyeti göstermesini, eğitim, örgütlenme ve din özgürlüğü ile ilgili olanlar başta olmak üzere yıllardır devam eden sorunlarımıza toplumumuza rağmen değil toplumumuzla diyalog içerisinde çözümler üretmesini, haklarımıza saygı göstermesini bekliyor ve istiyoruz. Başbakanımızın Atina’daki ortak basın toplantısında da söylediği gibi bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız ve iyi niyet ve diyalog oldukça çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ