ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Eski Bağımsız Milletvekili Ahmet Faikoğlu yaşamını yitirdi

28.12.2023

Taziye

İskeçe Eski Bağımsız Milletvekili Ahmet Faikoğlu yaşamını yitirdi

Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesine kendisini adamış, toplumumuza yönelik baskının en yoğun olduğu dönemde toplumumuzun lideri Dr. Sadık Ahmet ile birlikte mücadele vermiş İskeçe eski bağımsız milletvekili Ahmet Faikoğlu’nu 28 Aralık 2023’te, bugün kaybetmiş olmanın acısını yaşıyoruz. 

1947 yılında İskeçe’de doğan Ahmet Faikoğlu, 1985 yılında PASOK Partisi’nden milletvekili seçildi. 1990’da Faikoğlu, İskeçe’deki Batı Trakya Türk toplumu mensuplarının oluşturduğu bağımsız İkbal listesiyle seçimlere katılarak Rodop’ta Dr. Sadık Ahmet ile birlikte bağımsız milletvekili seçildi. Faikoğlu, merhum Dr. Sadık Ahmet ile birlikte  1993’e kadar Batı Trakya Türk toplumunun meclisteki sesi oldu, mücadeleye öncülük etti. 

Faikoğlu’nun cenaze namazı, 29 Aralık Cuma günü İskeçe’de bulunan Pırnalık Amine Hatun Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak. Ardından, İskeçe Pırnalık Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına merhum milletvekilimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve tüm Batı Trakya Türk toplumuna başsağlığı ve sabır diliyoruz. 

Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com  
 

GALERİ