ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlama etkinliği ve Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı 

31.10.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama programı ile Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı. 

28 Ekim’deki kutlama programı ile 30 Ekim’de T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ın verdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti. 

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenen Cumhuriyetin 100. yılı kutlama programına Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’in yanı sıra Türk ve Alman siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, akademisyenler, sanatçılar ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Alman milli marşının okunması ile başlayan etkinlikte anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Başkonsolos Taylan Özgür Aydın, bugün Cumhuriyet’in yüzüncü yılını doldurduğu en büyük bayram olduğunu belirterek, Milli Mücadele’nin Başkomutanı ve Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve değerli silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünün birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlandığını kaydeden Aydın, bu zorlu coğrafyada tam bir asır Cumhuriyet’i yaşatıp büyütmenin haklı gururunu taşıdıklarını, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceği zorluk, yenemeyeceği güçlük, alt edemeyeceği badirenin olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından etkinlik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı devlet sanatçılarının “Türkiye’nin Renkleri” konseri ile sona erdi.

30 Ekim’de Essen şehrindeki UNESCO dünya kültür mirası Zeche Zollverein (Maden Müzesi)’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Herne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda, Alman Federal Meclisi üyesi Helge Lindh, kordiplomatik temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve Başkonsolosluk çalışanları katıldı. Resepsiyon bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Alman milli marşının okunmasıyla başladı. Akabinde anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü olarak gönderdiği 100. yıl kutlama mesajı ekranda izlendi. Ev sahibi Başkonsolos Taylan Özgür Aydın, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutladı.

Resepsiyonda keman sanatçısı Önder Baloğlu ile piyano sanatçısı Çağdaş Özkan birlikte birbirinden güzel eserleri icra ettiler. Resepsiyon hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

GALERİ