ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hamas-İsrail Savaşı’nda sivilleri hedef alan saldırı ve şiddeti kınıyoruz

16.10.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) olarak 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail’de sivilleri hedef alan saldırısı ve bu saldırının ardından İsrail’in Gazze’ye hava saldırıları ile başlayan Hamas-İsrail savaşını derin bir üzüntü ve endişe içerisinde izliyoruz. 

Sivilleri de hedef alan savaşın onuncu gününde 750’si çocuk 2 bin 750 Filistinlinin hayatını kaybettiği, İsrail’de ise can kayıplarının 1300’ün üstünde olduğu belirtiliyor. Kara harekatına hazırlandığı ifade edilen İsrail, abluka altına aldığı Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinli sivillere güneye gitmeleri için süre tanırken Gazze Şeridi’ni bombalamaya devam ediyor. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunu temsilen Hamas-İsrail Savaşı’nda sivillerin hedef alındığı terör, saldırı ve şiddeti kınıyor, savaşta yaşamını yitiren tüm siviller için en derin taziyelerimizi sunuyoruz. 

Birleşmiş Milletler (BM) 1967’den beri İşgal altındaki Filistin topraklarındaki insan haklarının durumu Özel Raportörü Francesca Albanese, 14 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada Filistinlilerin kitlesel etnik temizlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarmış; uluslararası topluma, Hamas ile İsrail arasında ateşkes sağlanması için acilen arabuluculuk yapma çağrısında bulunmuştur. 

Sivillerin hedef alınarak öldürüldüğü bir savaşın kazananı olmayacağı açıktır, BM Filistin Özel Raportörü’nün uyarısının uluslarararası toplum tarafından dikkate alınmasını talebiyle Gazze Şeridi’nde insani yardım ve geçiş için ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması için uluslararası toplumu barış için harekete geçmeye çağırıyoruz. 

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com 

GALERİ