ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitim dayatmasına karşı protesto eylemi!

18.09.2023

ABTTF Başkanı: “ABTTF olarak İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün tamamen iyi niyetten yoksun bu kararına karşı öğrenci ve velilerimizin protesto eylemini sonuna kadar destekliyor, yetkililerden İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin yeni bir binaya kavuşturulması ve vardiyalı eğitimin tamamen sona erdirilerek çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesine yönelik adımları ivedilikle atmasını talep ediyoruz.”

Batı Trakya Türk toplumuna ait İskeçe’deki Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrenci velileri ve öğrenci temsilcileri, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun yıllardır devam eden bina sorununa çözüm bulunması talebiyle 18 Eylül Pazartesi günü eylem gerçekleştiriyor.

Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, öğrenciler ve öğrenci velileri, İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğü’nün bürolarının da bulunduğu valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştiriyor. 15 Eylül Cuma günü yapılan toplantıda oy birliğiyle alınan karar uyarınca dersler de boykot ediliyor. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Gün geçmiyor ki toplumumuzun eğitim alanında yaşadığı haksızlıklara ve ayrımcılığa bir yenisi daha eklenmesin. Daha iki ay önce antlaşmalardan doğan eğitim özerkliğimiz hiçe sayılarak dokuz ilkokulumuz daha kapatılmıştı. Şimdi de İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde tüm öğrencilerin sabah eğitimi yapabilmesi için yeterli sınıf olmasına rağmen İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün bu yıl da birçok öğrenciyi ve veliyi mağdur eden vardiyalı eğitimde ısrar etmesi anlaşılır gibi değil! Zira bu yıl okuldaki öğrenci sayısı gerilemiş durumda ve bunu dikkate alan okul idaresi de encümen heyeti ve okul aile birliğiyle bu yıl tüm öğrencilerin sabahçı olacağını velilere bildiriyor. Ancak İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü tüm öğrenci ve velilerin karşı olmasına rağmen bazı sınıfların öğlenci olmasında ısrar ediyor. Gerçekten akıl alır gibi değil! ABTTF olarak İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün tamamen iyi niyetten yoksun bu kararına karşı öğrenci ve velilerimizin protesto eylemini sonuna kadar destekliyor, yetkililerden İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin yeni bir binaya kavuşturulması ve vardiyalı eğitimin tamamen sona erdirilerek çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesine yönelik adımları ivedilikle atmasını talep ediyoruz.” dedi.

*Fotoğraf: gundemgazetesi.com
 

GALERİ