ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük Yunanistan’a alınmadı

16.08.2023

ABTTF Başkanı: “Kişinin seyahat özgürlüğü engellenemez, bu hak insan hakkı. Ancak bu durum ilk değil, geçmişte de Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden arkadaşlarımızın Yunanistan’a girişine izin verilmediğine pek çok kez şahit olduk. Bugün görüyoruz ki değişen bir şey yok. Ülkeye giriş yasağı uygulaması devam ediyor, elinize bir form veriliyor, ancak siz ülkeye neden alınmadığınızı bilmiyorsunuz bile. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden sınırdan geri çevrilebiliyorsunuz, üstelik bir AB ülkesinde!”

Batı Trakya Türk toplumunun anavatanımız Türkiye’deki çatı kuruluşu Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği(BTTDD) Genel Başkanı Hasan Küçük Yunanistan’a alınmadı. 

İskeçe’ye bağlı Koyunköy’den olan Hasan Küçük’ün 15 Ağustos Salı günü Kipi Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a girişine izin verilmedi, Küçük’e “Kabul Edilemez Yolcu Formu” verildi. 

Gündem gazetesine konuşan Hasan Küçük, İskeçe Koyunköy’de doğan annesi ve babası,  eşi ve oğluyla birlikte köylerini ve köydeki akrabalarını ziyaret etmek amacıyla araçlarıyla Kipi Sınır Kapısı’na geldiklerini ancak kendisinin ülkeye giriş yapmasına izin verilmediğini belirtti. Küçük, “Demokrasi adına, insan hakları adına, seyahat özgürlüğü adına utanç verici. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesini, iş birliği ve huzurun gelmesini beklerken, Batı Trakya Türkleri olarak yasaklar ve engellerle karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz. Kafamda koskoca bir soru işareti. Biz memleketimize, köyümüze gidiyorduk. Ailemi Yunanistan’dan bir tanıdığımız gelerek gümrükten aldı. Onlar devam etti. Ben geri dönmek zorunda kaldım. En büyük üzüntüm de ailemin ve çocuğumun da bu travmayı yaşamış olmasıdır. Korka korka yolculuğa devam etmek zorunda kaldılar.” dedi. 

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük’ün Yunanistan’a girişine izin verilmemesi karşısında üzüntü içerisinde Küçük’e desteğimizi iletiyorum. Ülkemiz Yunanistan’ın ailesiyle birlikte memleketini ziyaret etmek amacıyla Yunanistan’a gelen Küçük’ü sınırdan herhangi bir gerekçe belirtmeksizin geri çevirmesi kabul edilemez. Kişinin seyahat özgürlüğü engellenemez, bu hak insan hakkı. Ancak bu durum ilk değil, geçmişte de Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden arkadaşlarımızın Yunanistan’a girişine izin verilmediğine pek çok kez şahit olduk. Bugün görüyoruz ki değişen bir şey yok. Ülkeye giriş yasağı uygulaması devam ediyor, elinize bir form veriliyor, ancak siz ülkeye neden alınmadığınızı bilmiyorsunuz bile. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden sınırdan geri çevrilebiliyorsunuz, üstelik bir AB ülkesinde! Çok yazık!” dedi. 

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 
 

GALERİ