ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkemiz ve anavatanımıza orman yangınları nedeniyle geçmiş olsun diliyoruz

25.07.2023

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak ülkemiz ve anavatanımızdaki orman yangınlarından büyük üzüntü duyuyor, tüm kalbimizle orman yangınları ile mücadele eden ülkemiz ve anavatanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kalbimiz ve dualarımız ülkemiz ve anavatanımız ile birliktedir!

Ülkemiz Yunanistan’da ve anavatanımız Türkiye’de günlerdir devam eden orman yangınları yaşanıyor. 

Rodos adasında bir haftayı aşkın süredir devam eden ve 145 bin dönümün zarar gördüğü orman yangını yerleşim alanlarına ulaşırken yaklaşık 40 bin kişi evlerinden ve otellerden tahliye edildi. 22 Temmuz Cumartesi gecesi 19 bin kişi tahliye edilirken söz konusu tahliye operasyonunun ülkemizde şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük tahliye operasyonu olduğu ifade edildi.

Anavatanımız Türkiye, Rodos’ta devam eden orman yangınlarıyla mücadele için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2 yangın söndürme uçağı ve 1 yangın söndürme helikopterini 9 kişilik uçuş ekibiyle göndererek ülkemize destek verdi.

Rodos’taki orman yangını kontrolsüz şekilde yayılmaya devam ederken Korfu adasında da 23 Temmuz Pazar akşamı orman yangını çıktı. Yangın sebebiyle adadaki 12 yerleşim birimi boşaltıldı.

Anavatanımız Türkiye’de de Manisa, Kahramanmaraş, Antalya, Bursa ve Muğla’da orman yangını çıktı. Manisa, Bursa, Kahramanmaraş ve Muğla’daki orman yangınları kontrol atına alınırken Antalya’daki yangın devam ediyor. 

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak ülkemiz ve anavatanımızdaki orman yangınlarından büyük üzüntü duyuyor, tüm kalbimizle orman yangınları ile mücadele eden ülkemiz ve anavatanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tek tesellimiz yangınlarda şu ana kadar can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Kahramanmaraş depremlerinin ardından ülkemiz ve anavatanımızın Rodos’taki şiddetli orman yangınında bir kez dayanışma göstermesi ve yangının bir an önce söndürülmesi için anavatanımızın ülkemize yaptığı yardım oldukça sevindiricidir. Temennimiz, yangınların can kaybına ve daha fazla zarara yol açmadan bir an önce kontrol altına alınmasıdır. Kalbimiz ve dualarımız ülkemiz ve anavatanımız ile birliktedir!

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ