ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i ebediyete intikalinin 28. yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz!

24.07.2023

ABTTF Başkanı: “ABTTF olarak merhum liderimizin fikirleri doğrultusunda ve bizlere miras bıraktığı mücadele ruhuna her koşulda sahip çıkarak toplumumuzun gasp edilen haklarının iadesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.”

Batı Trakya Türk toplumunun lideri merhum Dr. Sadık Ahmet, 24 Temmuz 1995 tarihinde geçirdiği elim trafik kazası sonucu 28 yıl önce aramızdan ayrıldı. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına tüm yaşamı boyunca Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlükleri için mücadele veren liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’i vefatının 28. yıl dönümünde rahmet, minnet, saygı ve özlemle yad ediyoruz.

1947 yılında Gümülcine’nin Sirkeli köyünde dünyaya gelen Dr. Sadık Ahmet, cesareti ve azmiyle Batı Trakya Türklerinin maruz kaldığı hak ihlalleri ve ayrımcılık karşında her zaman dimdik durmuş, uluslararası toplumun dikkatini Batı Trakya Türk toplumuna çekmiştir. 1989 yılında Batı Trakya Türk toplumunun ilk bağımsız milletvekili olarak Yunan meclisine seçilen ancak milletvekilliği iptal edilen merhum Dr. Sadık Ahmet, 1991’de Batı Trakya Türk toplumunun yegane siyasi partisi Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’ni kurmuş ve ilk genel başkanlığını yapmıştır.

29 Ocak 1988’te yaşanan olayların hemen ardından 28 Şubat 1988’de Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını uluslararası alanda duyurmak ve sorunların çözümüne yardımcı olmak amacı ile kurulan Federasyon’umuz, merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in açtığı yolda uluslararası alandaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürmekte, toplumumuzun sesi olmaktadır.

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 28. yıl dönümü dolayısıyla ABTTF Başkanlık Kurulu adına yaptığı açıklamada Başkan Halit Habip Oğlu, “Merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i rahmet, sevgi, saygı ve hasretle anıyoruz. Merhum liderimiz hayatını toplumumuzun haklı davası için mücadeleye adamış, tüm yıldırma girişimlerine, hatta ‘Türk’ dediği için hapse atılmasına rağmen mücadelesinden asla ödün vermemiştir. ABTTF olarak merhum liderimizin fikirleri doğrultusunda ve bizlere miras bıraktığı mücadele ruhuna her koşulda sahip çıkarak toplumumuzun gasp edilen haklarının iadesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.” dedi.

GALERİ