ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenlerine katıldı

17.07.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişiminin yedinci yıl dönümü vesilesiyle anavatan Türkiye Cumhuriyeti Essen ve Gümülcine Başkonsolosluklarının düzenlendiği “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenlerine katıldı. 

ABTTF, Essen ve Gümülcine’deki anma törenlerine katıldı

14 Temmuz Cuma günü Essen’deki anma törenine ABTTF Denetim Kurulu üyesi Şerif Şerif, 15 Temmuz Cumartesi günü Gümülcine’deki anma törenine ise ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti. 

Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, Başkonsolosluk çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Essen’deki anma töreni, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşenlere ithafen saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selanın okunmasıyla başladı. 

Anma töreninde yaptığı konuşmada T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Kaya, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 akşamı, seçilmiş hükümet ve Gazi Meclis’e karşı gerçekleştirdiği hain darbe teşebbüsünün üzerinden 7 yıl geçtiğini belirterek, 15 Temmuz hain darbe girişiminin kahraman Türk milletinin onurlu direnişi ve demokrasiye sahip çıkması sayesinde bozguna uğratıldığını kaydetti. Tam bağımsız Türkiye için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Kaya, aziz şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini, Türkiye Yüzyılı gazilerine şükranlarını sunduklarını söyledi. 

Batı Trakya Türk toplumunun temsilcileri ve Başkonsolosluk mensuplarının katıldığı Gümülcine’deki anma töreni, 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, anma töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin halkın ve vatan sevgisiyle hareket eden güvenlik güçlerinin mücadelesiyle akim bırakıldığının altını çizerek, hain darbe girişimine Türkiye Yüzyılı’nın kahramanlarının “Dur’ dediğini, darbecilere geçit vermediğini, Türk demokrasisini canı pahasına savunduğunu ifade etti. Anavatan Türkiye’nin karşılaştığı bütün zorluklarda olduğu gibi hain darbe girişimi sırasında da Batı Trakya Türklerinin desteğini yakından hissettiğini belirten Ünal, darbeciler tarafından açılan ateş sonucu göğsüne aldığı iki kurşunla şehit düşen merhum Mustafa Cambaz’ın Batı Trakya Türklerin hain darbe girişimine karşı duruşunun sembol ismi olduğunu kaydetti. Ünal, 15 Temmuz gecesi hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 251 şehide Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Essen ve Gümülcine’deki anma törenleri 15 Temmuz şehitleri için okunan dualarla sona erdi.

GALERİ