ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan nefret söylemi hakkında AB Komisyonu’na soru önergesi

28.04.2023

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili François Alfonsi (Fransa, Yeşiller/EFA), Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan nefret söylemi ve sistematik ayrımcılık hakkında yazılı soru önergesi sundu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) AP nezdinde yürüttüğü lobi çalışmaları çerçevesinde birçok kez görüştüğü AP Milletvekili Alfonsi, AB Komisyonu’na yönelttiği soru önergesinde, 6-8 Mart 2023 tarihlerinde Yunanistan’ı ziyaret eden AP Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komisyonu’nun ülkede hukukun üstünlüğü ve temel haklara yönelik çok ciddi tehditler olduğunun altını çizdiğini kaydediyor. 

Soru önergesinde Alfonsi, yerli bir azınlık topluluğu olan Batı Trakya Türk toplumunun Yunanistan’da siyasette ve medyada nefret söylemine maruz kaldığını belirterek, İskeçe SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’in yerel bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programa telefonla bağlanan bir izleyici tarafından “Türklerin casusu” olmakla suçlanarak ölümle tehdit edildiğini ifade ediyor. 

Alfonsi, AB Komisyonu’na Yunanistan’da nefret söylemi ve nefret temelli saldırılara karşı hukukun üstünlüğünü güçlendirmek ve farklı kökenlere sahip kişilerin temel haklarını korumak için hangi adımları atmayı planladığını soruyor. Ayrıca Alfonsi, AB Komisyonu’nun Batı Trakya Türk toplumuna mensup AB vatandaşlarının kendi ülkeleri Yunanistan’da ayrımcılığa ve nefrete karşı korunmasını sağlamak için hangi adımları atacağını soruyor.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com   

GALERİ