ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun iftar programına katıldı

18.04.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk toplumunun anavatanı Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu’nun 17 Nisan 2023 tarihinde mübarek Kadir Gecesi’nde düzenlediği iftar programına katıldı. Başkonsolos Taylan Özgür Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti. 

Bölgedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları, akademisyenler, eğitimciler, sağlıkçılar ve basın mensuplarını buluşturan iftar sofrasının davetlileri arasında anavatan Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan ve Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz ile Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Milletvekili Volkan Baran yer aldı.

T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, tüm konukları selamlayarak yaptığı konuşmada, anavatan Türkiye’de geçtiğimiz şubat ayında yaşanan asrın deprem felaketinde depremzedelere yardımlarını esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarına, iş insanlarına ve vatandaşlara şükranlarını sundu. Başkonsolos Aydın, insanlar arasındaki paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine vesile olan Ramazan ayının huzur ve barış getirmesini diledi.

Birlikte yapılan iftarın ardından program sona erdi.
 

GALERİ