ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı’nın ülkemizdeki yaklaşan genel seçimlerle ilgili makalesi hakkında Yunan basınından manipülatif haber 

06.04.2023

ABTTF Başkanı: “ABTTF olarak bugüne kadar ülkemizdeki genel, bölgesel ve yerel seçimlerde sadece Türk adayları destekledik. Habere konu olan makalemde de açıkça belirttiğim gibi önümüzdeki genel seçimlerde de ABTTF olarak yine Türk adayları destekliyoruz. Bununla birlikte nihayetinde demokrasilerde oy hakkı kişiseldir. Herkes hür iradesi ile sandığa gidip istediği aday ve siyasi partiye oyunu verir, seçimini yapar.”

Komotinipress.gr isimli haber sitesinde 5 Nisan 2023 tarihinde yayımlanan “ABTTF oyların MERA25’e gitmesi için ‘yol’ açıyor - ‘ertesi gün’ senaryosu” başlıklı haberde, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu’nun kaleme aldığı son makaleye atıfta bulunularak, ABTTF’nin Başkanı aracılığıyla ülkemiz Yunanistan’da önümüzdeki mayıs ayında yapılacak genel seçimlerde MERA25 Partisi’ni desteklediği iddia ediliyor.

Söz konu haberde, Atina’da da bir ofisi bulunan Almanya merkezli bir sicil toplum kuruluşu (STK) olan ABTTF Başkanı Habip Oğlu’nun makalesinde, Batı Trakya Türklerinin neden MERA25 Partisi’ni desteklemesi gerektiğini aktaran bir dizi madde sıraladığı ileri sürülerek, seçimlerde oylarına sahip çıkmak ve sadece partilere değil belirli adaylara oy kullanmak adına yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarına seçim zamanında Yunanistan’a gelme çağrısında bulunduğu belirtiliyor.  

ABTTF’nin Atina’ya ofis açma girişiminin Türk derin devletinin son derece iyi organize edilmiş bir girişimi olduğunun iddia edildiği haberde, bunun temellerinin 2020’ye dayandığı ve bu girişimde ABTTF’nin Atina’daki Almanya ve Türkiye Büyükelçilikleri ve aynı zamanda Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) ile iş birliğine gittiği ileri sürülüyor. 

Haberde ayrıca, senaryolar bağlamında MERA25 Partisi’nin (Gümülcine’deki) Türk Konsolosluğu’nun yakın çevresinden gelen isimleri aday göstermesinin öngörüldüğü ve olası bir “yenilenler (SYRİZA, PASOK, MERA25 vs.)” hükümet koalisyonu durumunda derin devlet temsilcilerinin hükümette yer alacağı iddia edilerek, bu durum ile ilgili MERA25 Partisi’nden henüz bir yanıt gelmediği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki komotinipress.gr isimli haber sitesinde yayımlanan söz konusu haberde de görüldüğü gibi ABTTF’nin basın açıklamaları ve şahsımın makaleleri bölgemizdeki Yunan yerel basını tarafından yakından ve özel bir ilgiyle takip edilmekte. Ancak komotinipress.gr’nin iddia ettiği gibi ABTTF’nin ülkemizde yapılacak önümüzdeki genel seçimlerde MERA25 Partisi’ni doğrudan ya da dolaylı desteklemesi söz konusu olamaz. ABTTF, tüzüğünde de açıkça belirtildiği gibi demokrasi ve hukuk kurallarına bağlı, siyasi partilerden, devlet organlarından ve hükümetlerden tamamen bağımsız bir STK’dır. ABTTF olarak bugüne kadar ülkemizdeki genel, bölgesel ve yerel seçimlerde sadece Türk adayları destekledik. Habere konu olan makalemde de açıkça belirttiğim gibi önümüzdeki genel seçimlerde de ABTTF olarak yine Türk adayları destekliyoruz. Makalemde yeni seçim yasasına dikkat çekerek yurt dışında yaşayan Batı Trakya Türklerini seçimlerde bölgeye giderek Türk adaylara oy vermeye çağırdım. Toplum olarak bizim için asıl ve önemli olan Türk milletvekili adaylarının aday oldukları partilerin program ve politikalarında sorunlarımıza ve sorunlarımızın çözümüne yönelik haklı taleplerimiz ne kadar yer verdiğidir. Bununla birlikte nihayetinde demokrasilerde oy hakkı kişiseldir. Herkes hür iradesi ile sandığa gidip istediği aday ve siyasi partiye oyunu verir, seçimini yapar.” açıklamasında bulundu.

GALERİ