ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, DİTİB’in geleneksel iftar programına katıldı

04.04.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) mübarek Ramazan-ı Şerif ayı vesilesiyle 2 Nisan 2023 Pazar günü Almanya’nın Köln şehrinde düzenlediği iftar programına katıldı. DİTİB Genel Merkezi bünyesindeki Köln Merkez Camii Konferans Salonu’ndaki iftar programına ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti.

DİTİB’in iftar programına anavatan Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ve Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin yanı sıra Ortodoks, Katolik ve Yahudi cemaatlerinin temsilcileri ile iş, sanat, siyaset ve bilim dünyasından davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, mübarek Ramazan ayının dayanışma ve empatinin yaşandığı, karşılıklı sevgi, kardeşlik ve saygının pekiştiği bir ay olduğunu kaydetti. Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremlerin ardından dünya çapındaki dayanışma için teşekkür eden ve sayısız kurtarma görevlisi ve yardımsevere şükranlarını sunan Kuzey, yaşanan acının dünya çapında paylaşıldığını, kültür, din, dil ve etnik köken farkı gözetmeksizin yardım elinin uzatıldığını ifade etti. Salgından bu yana ilk kez Köln Merkez Camii’nde herhangi bir kısıtlama olmaksızın Ramazan ayını yaşıyor olmaktan büyük sevinç duyduklarını belirten Kuzey, her yerde barış, birlik ve beraberliğin artmasını diledi.

Protokol konuşmalarının ardından okunan ezanla konuklar iftar yaptı.

GALERİ