ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkemizin siyasetçilerinin gerçekleri inkar eden açıklamalarına yeni bir örnek daha!

30.03.2023

ABTTF Başkanı: “Ülkemizin başbakanı Aralık 2022’de henüz Avrupa Birliği üyesi olmayan Arnavutluk’un güneyinde yaşayan Yunan azınlığı ziyaret ettiğinde Yunan azınlık tarafından Yunan bayrakları ile karşılanmış, hatta ziyaretin bir kısmına Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da eşlik etmişti. Ancak Kuzey Makedonya Başbakanı 1981’den beri Avrupa Birliği üyesi olan ülkemizde yaşayan Makedon azınlığın haklarına dikkat çektiğinde var olmayan sözde bir azınlığa dair propaganda yapmakla saçlanıyor. Gerçekten pes vallahi!” 

Vatanseverler Birliği Partisi Başkanı Prodromos Emfiyecioğlu, basına yansıyan açıklamasında Yunanistan’da “sözde” Makedon azınlık olduğuna dair propaganda yapıldığını iddia etti. 

Emfiyecioğlu, Florina Asliye Mahkemesi’nin Makedon Dil Merkezi’nin kapatılması yönündeki savcılık tarafından açılan davanın reddedilmesinin ardından Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski’nin Makedonların ve Makedon azınlığın hakları konusunda yaptığı açıklamaların Yunanistan’da “sözde” bir Makedon azınlığı olduğuna yönelik gerçek dışı açık propaganda olduğunu ileri sürdü. 

Emfiyecioğlu, e-ptolemeos.gr haber sitesinde yayımlanan açıklamasında, Yunanistan’ın Prespa Anlaşması’na sığınarak yapılan bu propagandaya karşı sessiz kalmaması ve Üsküp’ün (Kuzey Makedonya) Avrupa Birliği’ne entegrasyonunu kayıtsız şartsız desteklememesi gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Ülkemizin siyasi liderliğine oynayan ve iktidara talip olan siyasetçiler gerçekleri inkar eden bu zihniyeti acaba ne zaman terk edecekler? Ülkemizin başbakanı Aralık 2022’de henüz Avrupa Birliği üyesi olmayan Arnavutluk’un güneyinde yaşayan Yunan azınlığı ziyaret ettiğinde Yunan azınlık tarafından Yunan bayrakları ile karşılanmış, hatta ziyaretin bir kısmına Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da eşlik etmişti. Ancak Kuzey Makedonya Başbakanı 1981’den beri Avrupa Birliği üyesi olan ülkemizde yaşayan Makedon azınlığın haklarına dikkat çektiğinde var olmayan sözde bir azınlığa dair propaganda yapmakla saçlanıyor. Gerçekten pes vallahi! Ülkemizde yıllardır süregeldiği üzere Avrupa Birliği’nin başta hukukun üstünlüğü olmak üzere ilke ve prensiplerine uymaya gelince hep ‘hayır’ ama Avrupa Birliği’nden maddi yardımları söz konusu olunca ‘evet’!” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com 


 

GALERİ