ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Berlin’de Bundestag üyesi milletvekilleri ile görüştü

02.03.2023

Çalışma ziyareti kapsamında yapılan görüşmelerde Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan nefret söylemi örnekleriyle aktarıldı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 1 Mart 2023 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’e çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, kendisine ABTTF Merkez Ofis Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz’ın eşlik ettiği çalışma ziyaretinde Almanya Federal Meclisi (Bundestag) üyesi milletvekilleri Carsten Träger (SPD) ve Knut Abraham (CDU) ile görüştü. 

Millletvekilleri ile yapılan görüşmelerde Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları ve maruz kaldığı ayrımcılık ve hak ihlallerini dile getiren ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunun temsil eden kişi ve kurumların son dönemde yazılı ve görsel medyada alenen hedef gösterildiğini söyledi. Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunun kendi ülkesinde siyaset ve medyada “tehdit” ve “tehlike” olarak gösterildiğinin altını çizerek, bu düşmanca tutumun Türk toplumunun ülkesinin yöneticileri ile diyalog talebini engellediğini kaydetti.

Batı Trakya Türk toplumunun ikili ve uluslararası antlaşmalarla teminat altına alınan eğitim ve din özerkliğinin yıllar içerisinde çeşitli yasa ve uygulamalarla tasfiye edildiğini belirten Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunun dernekleri İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç İli Azınlık Gençleri Derneği ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının Yunanistan tarafından Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin tüm uyarı ve kararlarına rağmen 15 yıldır ısrarla uygulanmadığını ifade etti. 

Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumuna karşı düşmanca tutum ve ön yargının son örneğinin Rodop İli Savcısı imzası ile Ekim 2022’de resmi olarak kurulan taraftar derneği Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin tescilinin iptali istemiyle dava açılması olduğunu kaydetti.
 

GALERİ