ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Viersen’deki Batı Trakya Türkleri 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nü andı

30.01.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nün 35. yıl dönümü vesilesiyle 29 Ocak 2023 Pazar günü anma etkinliği düzenledi. ABTTF Başkan Yardımcısı Serdar Kalekoğlu’nun iştirak ettiği dernek lokalinde düzenlenen anma etkinliğine Viersen derneğinin yönetici ve üyeleri eş ve çocuklarıyla katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde ABTTF Başkan Yardımcısı Serdar Kalekoğlu açılış konuşması yaparak konukları selamladı. Ardından Viersen Derneği Başkanı Şenol Gacal yaptığı konuşmada, 29 Ocak 1988’deki protesto yürüyüşü ve iki yıl sonra aynı tarihte yaşanan saldırıların Batı Trakya Türk toplumunun kimliği ve hakları için yürüttüğü demokratik mücadelesindeki anlam ve önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü hakkında video gösterildi. Anma etkinliğinde ev sahibi Viersen derneği üyesi kadınlar tarafından hazırlanan pasta ve börekler konuklara ikram edildi. 
 

GALERİ