ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Habip Oğlu, AKPM Başkanı ile görüştü

25.01.2023

AKPM Kış Oturumu’na paralel gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde ABTTF, AKPM Başkanı Tiny Kox ile görüştü.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Kış Olağan Oturumu’na paralel olarak Strazburg’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 23-24 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık’tan oluşan ABTTF heyeti, Avrupa Konseyi organları ve siyasiler ile yaptığı görüşmelerde Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunlarını dile getirdi. 

İki günlük çalışma ziyaretinde ABTTF, 23 Ocak 2023’te gerçekleştirilen seçimlerde ikinci kez Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı seçilen Tiny Kox (Hollanda/UEL) ile makamında görüştü.

Siyasiler ile yapılan görüşmeler kapsamında ABTTF, AKPM Kültür ve Eğitim Komitesi Başkan Yardımcısı Laura Castel (UEL/İspanya) ile AKPM Türk Grubu Başkanı Ahmet Yıldız ve AKPM Türk Grubu’na üye milletvekilleri ile bir araya geldi. Strazburg temasları çerçevesinde ABTTF, Avrupa Konseyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kararları İcra Dairesi Başkanı Clare Ovey ve Avrupa Konseyi Uluslararası STK’lar Konferansı Başkanı Gerhard Ermischer ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

AİHM Kararları İcra Dairesi ile yapılan görüşmede ABTTF, ülkemiz Yunanistan’ın Bekir Usta davalar grubu ile ilgili hiçbir somut adım atmadığını belirterek, Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden bu dernek temsilcilerine karşı ötekileştirici bir tavır sergilendiğini söyledi. 

Strazburg’daki görüşmelerde ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kurum ve kişilerin siyaset ve medyada ötekileştirilmesi yoluyla hedef haline getirildiklerini belirtti. AKPM Başkan ile makamında yapılan görüşmede Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunun kendi ülkesinde ötekileştirici, ayrıştırıcı ve nefrete dayalı bir söylem ile siyaset ve medyada hedef haline getirilmesini son dönemde yaşanan olaylardan örneklerle aktardı. Habip Oğlu, Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının asıl çözüm yerinin Atina olmasına karşın toplumumuza karşı düşmanca tutumun ülkemizin yöneticileri ile olan diyalog talebini de engellediğini ifade etti. 

GALERİ