ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF yöneticileri üye dernekleri ziyarete devam ediyor

19.12.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 16 Aralık 2022 Cuma günü Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği, 17 Aralık 2022 Cumartesi günü Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve 18 Aralık 2022 Pazar günü de Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Mehmet Hüseyin, Serdar Kalekoğlu ve Fuat Ali ile ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu üye derneklerin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldi. 

Batı Trakya ve ülkemiz Yunanistan’da 2022 yılında yaşanan önemli gelişmelerin değerlendirildiği ziyaretlerde ABTTF Başkanı Habip Oğlu, bu gelişmeler karşısında ABTTF’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ve 2023 yılı faaliyet planı hakkında üye derneklerin yönetici ve üyelerini bilgilendirdi.

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyaretlerde Habip Oğlu, ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumuna karşı nefret söylemi ve sistematik ayrımcılığın 2022 yılında da devam ettiğin kaydetti. Habip Oğlu, ülkemizin Batı Trakya Türk toplumunun “Türk” kimliğini inkar ettiğinin altını çizerek, Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını yaklaşık 15 yıldır ısrarla uygulamadığını ifade etti. 

Batı Trakya’daki ekonomik sorunların da değerlendirildiği ziyaretlerde Habip Oğlu, ABTTF’nin gücünü üye derneklerden aldığını belirterek önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da üye derneklerin önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda düzenleyecekleri etkinliklere destek ve katkıda bulunmaya devam edeceğini kaydetti, üye derneklere ABTTF’ye destekleri için teşekkür etti.

ABTTF heyeti, üye derneklerin yönetici ve üyelerinin yaklaşan yeni yıllarını kutladı, 2023’ün Batı Trakya Türk toplumu için sorunlarının çözüme kavuştuğu umut dolu bir yıl olmasını diledi.

GALERİ