ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkemizde “Türk” kimliğimiz inkar ediliyor

15.12.2022

ABTTF Başkanı: “Ülkemiz ne kadar inkar etse de biz ‘Türk’üz ve yüzyıllardır Batı Trakya’da ‘Türk’ kimliğimizle yaşıyoruz. Arnavutluk’ta yaşayan Yunan asıllı Arnavutluk vatandaşları gibi bizler de Türk asıllı Yunanistan vatandaşlarıyız.”

Ülkemiz Yunanistan’ın Tiran Büyükelçisi Konstantina Kamitsi, Arnavut basınına verdiği röportajda Başbakan Kiryakoş Miçotakis’ın 6 Aralık 2022’deki Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi’ne katılmak üzere Arnavutluk’a yaptığı ziyaretin perde arkasına dair soruları cevapladı.

Kamitsi, Başbakan Miçotakis’in önümüzdeki günlerde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Arnavutluk’ta Yunan ulusal azınlığın bulunduğu köyleri ziyaret edeceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Ülkemizin Başbakanı Miçotakis’in Arnavutluk’a giderek oradaki Yunan azınlığı ile görüşecek olması oldukça normal ve gayet doğru. Ancak nedense ülkemizde bizler Türkçe konuşmamıza rağmen ‘Müslüman’ azınlık olarak nitelendiriliyoruz. Ülkemiz ne kadar inkar etse de biz ‘Türk’üz ve yüzyıllardır Batı Trakya’da ‘Türk’ kimliğimizle yaşıyoruz. Arnavutluk’ta yaşayan Yunan asıllı Arnavutluk vatandaşları gibi bizler de Türk asıllı Yunanistan vatandaşlarıyız. Her fırsatta demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ülkemizin demokrasiyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu inkar politikasını ivedilikle terk ederek kendimizi tanımlama hakkımıza saygı duymasını istiyoruz.” dedi. 

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ