ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Homburg’daki üye derneğini ziyaret etti

28.11.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 26 Kasım 2022 Cumartesi günü üyesi Homburg ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Mustafa Kasap ve Sebahattin Mümin ile ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu’dan oluşan ABTTF heyeti, Homburg derneğinin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldi. 

Ziyarette ABTTF Başkanı Habip Oğlu, ABTTF’nin merkez, Brüksel ve Atina ofisleri ile 2022 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetler hakkında derneğin yönetici ve üyelerini bilgilendirirken Batı Trakya Türk toplumu ve Yunanistan ile ilgili güncel gelişmeler değerlendirildi.

Yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) iktidara gelmesinin ardından ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan yönelik nefret söylemi ve nefret temelli saldırıların ciddi artış kaydettiğini belirten Habip Oğlu, Türk toplumunun siyaset ve medyada “ülke içindeki düşman” ve “tehdit” olarak gösterildiğini, dışlandığını kaydetti. İskeçe SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’in yerel bir televizyon kanalındaki canlı yayında ölümle tehdit edildiğini YDP Milletvekili ve Yunan Meclisi İkinci Başkan Yardımcısı Charalampos Athanasiou’nun Batı Trakya Türk toplumuna mensup milletvekillerinin milli güvenlik gerekçesiyle dinlenebileceğine dair skandal bir açıklamada bulunduğunu dile getiren Habip Oğlu, siyaset ve medyadaki nefret söyleminin toplumunun geneline yansımasının sonucu olarak İskeçe’de bir Türk gencinin fiziksel saldırıya uğradığını ifade etti.

Batı Trakya bölgesindeki ekonomik sorunların da ele alındığı ziyarette Habip Oğlu, bölgede işsizliğin ciddi bir sorun olduğunu, maddi imkansızlıklar nedeniyle Batı Trakya Türk toplumuna mensup gençlerin Batı Avrupa ülkelerine giderek sezonluk işçi olarak çalışma zorunda kaldıklarına işaret etti. Batı Trakya’nın ekonomik potansiyeline atıfta bulunan Habip Oğlu, bölgeye istihdamı artıracak yatırımlar yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

GALERİ