ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına katıldı

31.10.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle 28 Ekim 2022’de Essen’de ve 29 Ekim 2022’de Gümülcine’de düzenlenen resepsiyonlara katıldı. 

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun ev sahipliğindeki resepsiyona ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, T.C. Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir’in ev sahipliğindeki resepsiyona ise ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf iştirak etti. 

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nun bahçesinde düzenlenen resepsiyona Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Rodop Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe SYRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, belediye başkanları, yerel yöneticiler, Batı Trakya Türk toplumunun kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı. Resepsiyonda İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenen resepsiyona aralarında Türk ve Alman siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, sanatçılar ve iş insanlarının da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyon, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Alman milli marşının okunmasıyla başladı. T.C. Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu ve akabinde yaptığı konuşmada anavatanın kuruluşunun 99 yılını kutladı.

GALERİ