ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AP Milletvekili Kefalogiannis’ten Lozan Antlaşması ile ilgili yine manipülatif açıklamalar 

11.10.2022

ABTTF Başkanı: “Kefalogiannis, AB Komisyonu’na sunduğu soru önergesinde olduğu gibi kaleme aldığı makalelerde de Lozan Antlaşması’nı yine taraflı bir şekilde yorumlayarak gerçekleri bilinçli olarak çarpıtma alışkanlığını sürdürmüştür.”

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Manolis Kefalogiannis (EPP-Hristiyan Demokratlar), Batı Trakya Türk toplumunun Türk kimliğini yine inkar etti. Kefalogiannis, The President isimli haber portalı ve Paron gazetesinde yayımlanan makalelerinde 1923 Lozan Antlaşması’nda İstanbul’daki azınlığın “Yunan ulusal azınlığı” (Batı) Trakya’dakinin ise “dini Müslüman azınlık” olarak tanımlandığını ileri sürdü.

Kefalogiannis, Temmuz 2022’de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na sunduğu yazılı soruda da aynı iddiaları dile getirmişti. Bunun üzerine Brüksel’de bir temsilcilik ofisi olan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Kefalogiannis’in yazılı sorusu hakkında AB çevrelerine mektup göndererek ilgili soru önergesindeki Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili ifadelerin gerçeği yansıtmadığını dile getirmişti. 

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, “Ülkemizin AP Milletvekili Kefalogiannis, AB Komisyonu’na sunduğu soru önergesinde olduğu gibi kaleme aldığı söz konusu makalelerde de Lozan Antlaşması’nı yine taraflı bir şekilde yorumlayarak gerçekleri bilinçli olarak çarpıtma alışkanlığını sürdürmüştür. Kefalogiannis’in de çok iyi bildiği gibi Lozan Antlaşması’nda yalnız ‘gayrimüslim azınlıklar’ ifadesi geçiyor. Dolayısıyla İstanbul’daki azınlığın bir Rum azınlığı olduğunu söyleyen Kefalogiannis’in Batı Trakya’da yaşayan bizlerin de bir Türk azınlığı olduğumuzu söylemesi gerekiyor. Kefalogiannis, bir kez daha ülkemizin Türk kimliğimizi reddeden resmi politikasının sözcülüğüne soyunarak gerçeklere gözlerini kapamıştır.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ