ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkemizi sarsan dinleme skandalı gittikçe derinleşiyor

12.09.2022

ABTTF Başkanı: “Muhalefet partilerine mensup siyasetçiler ve gazeteciler başta kamuoyunda tanınmış isimlerin yasa dışı olarak dinlenmesiyle ortaya çıkan skandal ülkemizde derin devletin gücünü tartışmaya yer vermeyecek şekilde ifşa etti.”

Ülkemiz Yunanistan’da Başbakan Kiryakos Miçotakis’e bağlı Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından PASOK-KİNAL Başkanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Nikos Andrulakis ve gazeteci Tanasis Kukakis’in “Predator” isimli casus yazılım programıyla yasa dışı olarak dinlenmesiyle patlak veren skandal günden güne büyüyor.

Başbakan Miçotakis’in Fransa ziyaretinin ele alındığı Fransız Libération gazetesinde çıkan haberde, Yunanistan’da hükümetin hukuk devletine karşı ihlallerinin devam ettiği, bazı kişilerin sistematik olarak dinlendiği ve ana muhalefet partisi SYRIZA Milletvekili ve Eski Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hristos Spircis’in dinleme skandalının son kurbanı olduğu belirtiliyor.

Spircis, cep telefonunun Kasım 2021’de casus yazılım programı “Predator” aracılığıyla dinlenmeye çalışıldığını belirterek Yargıtay’a (Arios Pagos) suç duyurusunda bulunmuştu.

Dinlenen gazeteci Kukakis de ülkede kendisi gibi pek çok kişinin yasa dışı olarak dinlendiğinden emin olduğunu kaydetmişti.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Muhalefet partilerine mensup siyasetçiler ve gazeteciler başta kamuoyunda tanınmış isimlerin yasa dışı olarak dinlenmesiyle ortaya çıkan skandal ülkemizde derin devletin gücünü tartışmaya yer vermeyecek şekilde ifşa etti. Ülkemizde hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alındığı yasa dışı dinlemeyle ülkemiz tüm dünyada olumsuz olarak manşetleri süslemeye devam etmekte. Öte yandan Yargıtay’ın başkan yardımcılığına aşırı sağ ve antisemit görüşleri ile tanınan Marianthi Paguteli’nin atanması Yeni Demokrasi Partisi iktidara geldiğinden beri ülkemizde aşırı sağın derin devletin tepesindeki kadrolaşmasının yeni bir örneği. Tüm bu yaşananlar birlikte değerlendirdiğimizde hükümetin ülkede kitlesel bir kontrol sistemi mi kurma niyetinde olduğu sorusu akıllara gelmekte. Umarım endişelerimizde yanılırız.”

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ