ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, İskeçe Faziletli Müftüsü Ahmet Mete’nin cenaze törenine katıldı

18.07.2022

57 yaşında aramızdan ayrılan İskeçe Faziletli Müftü’müz Ahmet Mete’yi binlerce Batı Trakya Türk’ü son yolculuğuna uğurladı.  

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 14 Temmuz Perşembe sabahı ebediyete uğurladığımız İskeçe Faziletli Müftü’müz Ahmet Mete’nin 15 Temmuz 2022 tarihinde İskeçe’de düzenlenen cenaze törenine katıldı. Binlerce kişinin katıldığı ve merhum müftümüzün son yolculuğuna uğurlandığı törene ABTTF'yi temsilen Başkan Yardımcısı Sami Yusuf iştirak etti.

Cenaze töreni, ikindi namazı sonrası merhum müftümüzün İskeçe Sünne Mahallesi’ndeki evinde Mete için dua edilmesi ve helallik alınmasıyla başladı. Ardından merhum müftümüzün tabutu, tekbirlerle omuzlarda taşınarak 2007’den itibaren 15 yıl görev yaptığı İskeçe Müftülüğü’ne getirildi. İskeçe Müftülüğü’ndeki merasim sonrası merhumun naaşı kortej eşliğinde İskeçe Merkez Aşağı Mahalle Mezarlığı’na götürülerek, protokol konuşmalarının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Cenaze törenine anavatan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Milliyetçi Halk Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, T.C. Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Rodop Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk toplumunun kurum ve kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile belediye başkanları, merhum müftümüz Ahmet Mete’nin ailesi ve yakınları ile binlerce Batı Trakya Türk’ü katıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve taziyelerini ileterek, merhum Mete’nin Batı Trakyalı Türk toplumu azınlık için çok sayıda hizmetinin bulunduğunu ifade etti. 

Törende, (BTTADK) Başkanı ve Rodop Müftüsü İbrahim Şerif ile cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş de birer konuşma yaptı.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com

GALERİ