ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Hep Yaşayacaktır

31.01.2005
Sevgili Batı Trakyalılar,

29 Ocak 1988 gününün Batı Trakya Türk Azınlığı tarihi içerisinde tartışılmaz bir yeri vardır. Bu gün biz Batı Trakya Türkleri’nin bir bütün olarak kenetlendiğimiz ve yapılan haksızlıklara karşı tüm gücümüzle haykırdığımız ve karşı koyduğumuz şanlı destanın başladığı gündür. Bu, haksızlığa karşı başkaldırışımızın tarihidir. 29 Ocak, dünya durdukça hatırlanacak ve o günlerde bize önderlik etmiş olanlar hiçbir zaman unutulmayacaktır.

29 Ocak 1988 günü bizler tüm dünyaya tek bir yumruk olunca ne kadar önemli işler yapabileceğimizi gösterdik. Bugünde aynı şekilde gücümüzü birleştirip, yaşadığımız sorunların üstesinden gelebiliriz. Birlik olursak ancak birşeyleri başarabiliriz. Birlik olursak Türk olduğumuzu güçlü bir şekilde haykırabiliriz. Bu yüzden bu anlamlı günü gelecek nesillere de iyice anlatmalıyız. Onların da bu inancı yaşatmasını ve gelecek nesillere aktarmasını sağlamalıyız.

Bu vesileyle 29 Ocak 1988 gününü tarihe altın harflerle yazanları saygıyla selamlıyorum. Bu tarihi gün kalplerimizde her zaman yaşayacaktır.

Saygılarımla,

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı
Halit Habipoğlu
Yüksek Mimar