ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dışişleri Bakanı Dendias gerçekleri inkar etmeyi sürdürüyor

25.05.2022

ABTTF Başkanı: “Dendias’ın ülkemizdeki çeşitliliklere saygı duymayan, komşu ülke Arnavutluk’u AB üyelik sürecini bloke etmekle tehdit eden açıklaması, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlükler üzerine inşa edilmiş AB’nin eski bir üyesi olan ülkemize hiç ama hiç yakışmıyor.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Olta Haka ile 23 Mayıs 2022’de Tiran’da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamayla Yunanistan’ın insan hakları ihlalleri ile ilgili inkar politikasını devam ettirdi.

Gündem gazetesinin haberine göre, Haka’nın Çamerya Arnavutlarının insan hakları sorununu dile getirmesi üzerine Dendias, Yunanistan için böyle bir sorun olmadığını, Arnavutluk’ta yaşayan Yunan ulusal azınlığı ile Yunanistan’da yaşayan Arnavut topluluğunu iki ülke arasında köprü olarak gördüklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Dışişleri Bakanı Dendias, yaptığı son açıklamayla bir kez daha ülkemizin insan hakları karnesinin kusursuz olduğunu iddia etti. Dendias, gerçeklerle yüzleşmek yerine aba altından sopa göstererek, Çamerya Arnavut topluluğunun sorunlarını dile getirmesi durumunda Yunanistan’ın Arnavutluk’un Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğine engel olacağını ima etti. Ülkemizin özellikle azınlıklara karşı insan hakları ihlallerini inkar eden karakteristik resmi politikasının bir izdüşümü bu son açıklama. Dendias’ın ülkemizdeki çeşitliliklere saygı duymayan, komşu ülke Arnavutluk’u AB üyelik sürecini bloke etmekle tehdit eden açıklaması, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlükler üzerine inşa edilmiş AB’nin eski bir üyesi olan ülkemize hiç ama hiç yakışmıyor.” dedi.