ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Yunanistan’da Seçim Sistemleri Konulu Çevrimiçi Panel

13.05.2022

Avrupa Batı Trakya  Türk Federasyonu(ABTTF), “Yunanistan’da Seçim Sistemi: Genel Seçimlerde Uygulanacak Seçim Sistemleri ve Yurtdışındaki Yunan Vatandaşlarının İkamet Ettikleri Ülkede Oy Kullanma Hakkı” konulu çevrim içi panel düzenleyecek. Panel, 16 Mayıs 2022’de Yunanistan saati ile 18:00’da ABTTF’nin YouTube kanalı ve Facebook sayfasında da eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak.

Panelde 2023 yılında gerçekleştirilecek genel seçimlerde Yunanistan’da nispi ve kademeli bonus seçim sistemleri ile yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarının oy kullanmaları için gerekli şartlar ve oy kullanma usülüne ilişkin olarak bilgilendirmede bulunulacak. 

Mevzuata göre genel seçimlerin ilk turunda uygulanacak 4606/2016 sayı ve tarihli yasa ile kabul edilen nispi temsil sistemi ve hükümet kurulamadığı takdirde ikinci tur seçimlerde uygulanacak 4654/2020 sayı ve tarihli yasa ile kabul edilen kademeli bonus sistemi hakkında panelde bilgilendirme yapılacak.

Ayrıca Yunanistan dışında yaşayan Yunan vatandaşları açısından büyük bir önem taşıyan “Yunanistan sınırları dışında bulunan seçmenlerin oy kullanma hakkının kullanımının düzenlenmesi” başlıklı 4648/2019 sayı ve tarihli yasa ile yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarının ikamet ettikleri yerlerde oy kullanmalarına ilişkin şartlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar panelde ayrıntılarıyla ele alınacak. 

Panelde Yunanistan’da genel seçimlerde uygulanacak iki farklı seçim sistemi ile yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarının ikamet ettikleri ülkede oy kullanmasına ilişkin hususların Batı Trakya Türk toplumuna olası etkisi değerlendirilecek. 

Program şöyle: 

            Selamlama ve Açılış Konuşmaları       
            Halit Habip Oğlu 
            Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı

            Panelistler:

            Nihan Ayan
            ABTTF Atina Temsilciliği

           Galip Galip 
           Eski Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Sabık PASOK Rodop Milletvekili 

           Moderatör
           Melek Kırmacı Arık
           ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü 

Etkinlik ABTTF’nin YouTube ve Facebook sayfalarından canlı yayınlanacak. 

Paneli canlı izlemek için linkler şöyle:
YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=QZqgnoQpZDY
Facebook:  https://www.facebook.com/events/1041414209817849


 

GALERİ