ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanlık Kurulu toplandı

02.05.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 21. Dönem Başkanlık Kurulu 3. olağan toplantısını 30 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki genel merkezinde yapılan toplantıda, ABTTF’nin son dönemdeki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, yaz tatili başlangıcına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen uluslararası girişimler görüşüldü. 

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda ABTTF Başkanlık Kurulu, yıllar içerisinde çeşitli politika ve uygulamalarla altı oyulan Batı Trakya Türk toplumunun eğitim özerkliğinin güçlendirilmesine yönelik atılabilecek adımları ele aldı.

Toplantıda ayrıca, iki yıldır devam eden salgının etkisini kaybetmesi ve salgın yasaklarının sona ermesinin ardından üye derneklerin Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerine yönelik olarak önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda düzenleyeceği sosyal ve kültürel etkinliklerin içeriği ve organizasyonu ile önceki yıllarda olduğu gibi ABTTF’nin bu etkinliklere destek vermesi ele alındı.
 

GALERİ