ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

FUEN’den Ukrayna halkı için insani yardım kampanyası

14.03.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN), Rusya’nın işgali ile çok zorlu günler geçiren Ukrayna halkı için “Yardım edin, böylece yardım edebiliriz! Azınlıklar Ukrayna için” sloganıyla insani yardım kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında yaptığı açıklamada FUEN, savaşın Ukrayna halkının hayatını bir günde değiştirdiğini belirterek, Ukrayna’nın tüm milletlerinin Rusya’nın ülkeyi işgali nedeniyle acı çektiğini, hayatlarının sürekli tehlikede olmasının yanı sıra su, yiyecek, ısınma veya elektrik gibi hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları en temel şeylerden çoğu zaman yoksun olduklarını kaydetti. Ukrayna’nın tüm vatandaşlarının bu durumda acı çektiğinin farkında olduğunu vurgulayan FUEN, Ukrayna’daki sekiz üye kuruluşu ve tüm Ukrayna halkıyla güçlü bir dayanışma hissettiğini ve bu insani yardım kampanyasını başlattığını ifade etti. 

FUEN, üye kuruluşlarını, destekçilerini ve dostlarını dayanışmaya davet ederek, tüm Avrupalıları Ukrayna halkına yardım için insani yardım kampanyasına katılmaya çağırıyor. 

FUEN’in Ukrayna halkı için başlattığı insani yardım kampanyasına https://www.fuen.org/tr/helpukraine/ linkinden ulaşabilir, kampanyaya siz de destek olabilirsiniz.
 

GALERİ