ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Atina ve Selanik’e çalışma ziyareti

01.03.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 28 Şubat-1 Mart 2022 tarihlerinde Yunanistan’ın başkenti Atina ve Selanik’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, kendisine ABTTF Atina Ofisi’nden Nihan Ayan’ın eşlik ettiği çalışma ziyareti çerçevesinde açık ve yapıcı bir diyalog için bir dizi temaslarda bulundu.

Batı Trakya Türk toplumunun sorunları ve maruz kaldığı hak ihlalleri aktarıldı, Yunanistan’daki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu  

ABTTF heyeti 28 Şubat Pazartesi günü Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının asıl çözüm yeri olan Atina’da Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) Başkanı Petros Konstantinou, Yunan Helsinki İzleme Örgütü (GHM) Sözcüsü ve Avrupa Uygulama Ağı (EIN) Yönetim Kurulu Üyesi Panayote Dimitras, Siyaset Bilimci ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Theodoros Tsikas ve Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elghandour ile görüştü.

1 Mart Salı günü Selanik’e geçen ABTTF heyeti, burada Yunanistan İnsan Hakları Birliği (HLHR) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Konstantinos Tsitselikis ile bir araya geldi.  

Batı Trakya Türk toplumunun sorunları ve yaşadığı hak ihlallerinin aktarıldığı görüşmelerde, Yunanistan’da Müslümanlar ve kırılgan gruplara karşı ayrımcılık ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, ülkedeki güncel gelişmeler değerlendirildi.

GALERİ