ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan Batı Trakya Türk toplumunun “Türk” kimliğini inkar eden uygulamalarına devam ediyor

07.02.2022

ABTTF Başkanı: “Yunan devleti ve temsilcisi hükümet, kayıt formunda bir dini inanç olmayan ‘Pomak’ seçeceğini ekleyerek asıl amacını bir kez açık etmiştir. Amaç bellidir: Bizlere farklı kimlikler dayatarak toplumumuzu bölmek. Ancak Batı Trakya Türkleri olarak bu oyuna gelmeyecek, toplumumuzun bölünmesini arzulayanlara dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de asla izin vermeyeceğiz. Ülkemiz tarafından bunun da böyle bilinmesini isteriz.”

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı, asker adaylarının elektronik ortamda doldurduğu kayıt formunda “din” bölümüne “Pomakos (Pomak)” seçeneğini dahil etti. 

Gündem gazetesinin konuyla ilgili haberinde, asker adaylarının dolduracağı formdaki “Dini inanç” bölümünde “Müslüman (Musulmanos)” seçeneğinin bulunmasına rağmen dini bir inancı ifade etmeyen “Pomak (Pomakos)” seçeneğinin de eklendiği ifade edildi.  

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Savunma Bakanlığı’nın asker adaylarının doldurması için hazırladığı kayıt formundaki ‘din’ bölümünde ‘Pomak’ seçeneğini eklemesi, ülkemizin Batı Trakya Türk toplumunun ‘Türk’ kimliğini inkar eden sinsi uygulamalarının yeni bir örneğidir. Öte yandan ülkemizde vatandaşların kimliklerinde dini inanç belirtilmezken asker adaylarının dini inançlarının beyan etmekle yükümlü kılınmaları ayrı bir soru işareti doğurmaktadır. Yunan devleti ve temsilcisi hükümet, kayıt formunda bir dini inanç olmayan ‘Pomak’ seçeceğini ekleyerek asıl amacını bir kez açık etmiştir. Amaç bellidir: Bizlere farklı kimlikler dayatarak toplumumuzu bölmek. Ancak Batı Trakya Türkleri olarak bu oyuna gelmeyecek, toplumumuzun bölünmesini arzulayanlara dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de asla izin vermeyeceğiz. Ülkemiz tarafından bunun da böyle bilinmesini isteriz.” dedi.  

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 
 

GALERİ