ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da cami otoparkındaki araç yakıldı!

10.12.2021

ABTTF olarak Bochum DİTİB Merkez Camisi’ne ait otoparktaki cami cemaatine ait bir Türk’e ait olan aracın kundaklanmasını en sert şekilde kınıyor, saldırının fail veya faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz.

Almanya’nın Bochum kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camisi’nin otoparkındaki bir araç 9 Aralık 2021’de saat 02.50’de kundaklandı. Cami cemaatinden bir Türk’e ait olan aracın kundaklanması olayında ölen ya da yaralanan olmadı.

Dernek Başkanı Adnan Akçay tarafından yapılan açıklamada, kimliği belirsiz bir kişinin camiye ait otoparktaki aracın altına benzin döküp yaktığı, ardından camiye 500 metre uzaklıktaki başka bir aracı daha yakmaya çalıştığı ifade edildi. 

Kundaklama olayının ardından Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, 9 Aralık sabahı Bochum DİTİB Merkez Camisi’ni ziyaret ederek saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Kundaklama sonrası araç kullanılamaz hale gelirken güvenlik birimleri olay yeri incelemesi yaparak saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Bochum DİTİB Merkez Camisi’ne ait otoparktaki cami cemaatine ait bir Türk’e ait olan aracın kundaklanmasını en sert şekilde kınıyor, saldırının fail veya faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Alman resmi makamlarına doğrudan Türk cemaatini hedef alan bu ve benzeri saldırıları ciddiyetle ve sonuna kadar soruşturarak, tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmaları çağrısında bulunuyoruz.