ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Trakya Kalkınma Komisyonu’nun nihai raporu kabul edildi

26.11.2021

ABTTF Başkanı: “Basına yansıyan haberlerden okuduğumuz kadarıyla komisyonun nihai raporunun iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin tam kontrolünde Batı Trakya Türk toplumuna karşı bir ‘Truva atı’ zihniyetiyle hazırlandığını ve sorunlarımızın çözümüne hiçbir şekilde değinmediğini görüyoruz. Umarım yanılırız.”

Yunanistan Meclisi’nde 16 Temmuz 2020’de oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak 23 Kasım 2021 tarihinde nihai raporunu kabul etti.

Gündem gazetesinin haberine göre iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen nihai rapora muhalefet partileri milletvekilleri “evet” oyu vermedi. KİNAL Partisi milletvekilleri ise yapılan oylamaya katılmadı. Öte yandan SYRIZA, KKE ve MeRA25 partileri komisyonda kendi görüşlerini içeren raporları sundu.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak başından beri Trakya Kalkınma Komisyonu’nun iyi niyet ve samimiyete dayalı bir platform olması temennisiyle hareket ederek, bölgenin kalkınmasıyla ilgili somut önerilerimizi komisyona da iletmiştik. Ancak henüz resmi olarak açıklanmasa da basına yansıyan haberlerden okuduğumuz kadarıyla komisyonun nihai raporunun iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin tam kontrolünde Batı Trakya Türk toplumuna karşı bir ‘Truva atı’ zihniyetiyle hazırlandığını ve sorunlarımızın çözümüne hiçbir şekilde değinmediğini görüyoruz. Umarım yanılırız. Zira muhalefet partileri de komisyonun nihai raporuna karşı gelmiş, hatta SYRIZA, KKE ve MeRA25 partileri kendi raporlarını sunmuştur. Nihai raporun remi olarak açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Ardından raporu dikkatle inceleyecek, ABTTF olarak raporla ilgili görüşlerimizi komisyona iletecek ve kamuoyuyla da paylaşacağız.” dedi.