ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumunun dini vecibelerini yerine getirmesini kısıtlayıcı genelge

28.09.2021

ABTTF Başkanı: “Cuma günü Müslümanlar için kutsal olan ve toplu ibadet yapılan bir gündür. Yunan makamlarını Batı Trakya toplumunun dini açıdan kutsal günlerine saygı göstermeye ve iyi niyetten yoksun söz konusu genelgeyi derhal iptal etmeye çağırıyoruz.”

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos imzasıyla Rodop ve Meriç illerindeki Batı Trakya Türk azınlık okullarına gönderilen 17.09.2021 tarihli genelge ile Türk okullarında yıllardır uygulanan cuma günleri erken paydos uygulamasına son veriliyor. Genelgeye göre Cuma namazına gitmek isteyen öğretmen ve öğrencilere her hafta dilekçe ve özel izin şartı getiriliyor.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü’nün Batı Trakya Türk toplumuna ait okullara gönderdiği 17.09.2021 tarihli genelgenin iyi niyetli olduğunu söylemek mümkün değildir. Cuma günü Müslümanlar için kutsal kabul edilen ve toplu ibadet yapılan bir gündür. Ancak söz konusu genelge ile Türk okullarında yıllardır sorunsuz bir şekilde devam eden cuma günleri erken paydos uygulamasına son verilerek, Batı Trakya Türk toplumu mensubu öğretmen ve öğrencilerin dini vecibelerini kesintisiz bir şekilde yerine getirmeleri kısıtlanmaktadır. Yunan makamlarını Batı Trakya toplumunun dini açıdan kutsal günlerine saygı göstermeye ve iyi niyetten yoksun söz konusu genelgeyi derhal iptal etmeye çağırıyoruz.” dedi.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 

GALERİ