ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katıldı

16.07.2021

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen ve Türk milletinin vatanı ve devletine sahip çıkma iradesiyle başarısızlıkla sonuçlanan menfur darbe girişiminin beşinci yıl dönümü münasebetiyle anavatan Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu’nca 15 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma törenine katıldı. Başkonsolosluk binasında düzenlenen anma törenine ABTTF Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin iştirak etti. 

Koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde sınırlı bir katılımla gerçekleştirilen anma töreni, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimi ile devam eden anma töreninde günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, 15 Temmuz şehit ve gazilerini saygı ve şükranla andıklarını ifade etti.

Anma töreni, Mustafa Uludağ ve Kemal Çelik’in davetlilere ney eşliğinde Çanakkale, Malazgirt ve Türkiyem türkülerini derlediği mini bir dinleti sunmalarının ardından Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür tarafından 15 Temmuz şehitleri için yapılan dua ile sona erdi.


 

GALERİ