ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

15 Temmuz’un beşinci yıl dönümünde demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz

15.07.2021

Bu yıl anavatanımız Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği ve demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği menfur darbe girişiminin beşinci yıl dönümündeyiz. 

Anavatanımız ve Türk milleti açısından en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz’da, FETÖ terör örgütünün ülkenin bütünlüğüne kastederek darbe yoluyla devleti ele geçirme girişimine karşı Türk milleti tek vücut olmuş, canını tankların, mermilerin önüne siper ederek darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. Türk milleti, o gece ortak duruşu, mücadelesi ve cesaretiyle devleti ve vatanına sahip çıkmış, bir demokrasi destanı yazmıştır. 

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığına ve demokrasisine kastetmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. 15 Temmuz’da vatanına ve demokrasisine sahip çıkarak kahramanca mücadele veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. ABTTF olarak anavatanımızın birlik ve bütünlüğüne kastedenlere karşı her zaman anavatanımızın yanındayız.

*Fotoğraf: https://kurumsal.15temmuz.gov.tr 


 

GALERİ