ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk Birliği’nin hak arama mücadelesini destekliyoruz!

08.07.2021

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak ismindeki “Türk” ibaresi nedeniyle kapatılan İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) demokratik eylem kararını destekliyor, hak arama mücadelesinde İTB’nin sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

İskeçe Türk Birliği (İTB), Yargıtay’ın (Arios Pagos) 30 Haziran 2021’de verdiği kararla İTB ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını yok sayarak İTB’nin yeniden tescil başvurusunu reddetmesi üzerine 10 Temmuz 2021 tarihinde eylem düzenleme kararı aldı. Saat 11.30’da İTB önünden başlayacak ve şehir meydanına kadar yapılacak protesto yürüyüşünün ardından ardından oturma eylemi gerçekleştirilecek.

İTB tarafından yapılan açıklamada, derneğin haklı taleplerinin reddedildiği ve ülkemizin AİHM kararlarını uygulamadığı belirtilerek, Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı haksızlığa tepki göstermek amacıyla demokratik eylem hakkının kullanıldığı ifade edildi.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak ismindeki “Türk” ibaresi nedeniyle kapatılan İskeçe Türk Birliği’nin demokratik eylem kararını destekliyor, hak arama mücadelesinde İTB’nin sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili AİHM kararlarını yok sayan Yargıtay’ın kararı, ülkemizin Batı Trakya Türk toplumunun Türk kimliğini inkar politikasının son tezahürüdür. Ülkemizi, taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden kaynaklanan yükümlülüklerine uymaya ve AİHM kararlarını ivedilikle uygulamaya çağırıyoruz. 

*Fotoğraf: www.iskeceturkbirligi.org 

GALERİ