ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumunun tanınan ve sevilen simalarından Şaban Makaracı vefat etti

07.12.2020

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin kurucu üyelerinden, yıllarca derneğin yönetim ve denetim kurullarında görev yapan, derneğin disiplin kurulu başkanı Şaban Makaracı, 5 Aralık 2020 Cumartesi sabahı 76 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhum Makaracı bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

1944 yılında İskeçe’de dünyaya gelen Makaracı, babasından devraldığı İskeçe şehir merkezindeki işyerinde yıllarca esnaflık yaptı. Batı Trakya Türk toplumunun siyasi partisi Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Makaracı, İskeçe Belediye Meclis Üyesi olarak da görev yaptı. Fatma Makaracı ile evli ve iki çocuk babası olan Makaracı, 27 yıldır Almanya’nın Gütersloh şehrinde yaşıyordu.

ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına kıymetli büyüğümüz, dava adamı Şaban Makaracı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve Batı Trakya Türk toplumuna başsağlığı ve sabır dileriz. Merhum Makaracı, Batı Trakya Türk toplumuna verdiği çok değerli hizmetlerle her zaman saygı ve minnetle hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.

*Fotoğraf: http://www.gundemgazetesi.com

GALERİ