ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’ın İmathia ilinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin kurduğu derneğe saldırı!

01.10.2020

ABTTF olarak İmathia (Veria) İli Müslümanları Eğitim, Kültür ve Spor Derneği’ne yapılan menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyor, saldırının faillerinin ivedilikle tespit edilerek yargı önüne çıkartılmalarını istiyoruz.

Batı Trakya’dan İmathia iline göç eden Türklerin kurduğu dernek 25 Eylül 2020 tarihinde saldırıya uğradı. Birlik gazetesinin haberine göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler İmathia (Veria) İli Müslümanları Eğitim, Kültür ve Spor Derneği’nin kapısını zorladıktan sonra camlarını kırdı.

Dernek başkanı Hüseyin Hüseyinoğlu yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, yetkililerce saldırının bir an önce aydınlatılmasını ve faillerin yakalanmasını istedi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına İmathia (Veria) İli Müslümanları Eğitim, Kültür ve Spor Derneği’ne yapılan menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. İmathia ilinde yaşayan Batı Trakya Türkleri arasında korku ve endişe yaratma gayesiyle düzenlendiği belli olan bu çirkin saldırının faillerinin polis tarafından ivedilikle tespit edilerek yargı önüne çıkartılmalarını istiyoruz.