ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık Ahmet Witten'de anıldı

24.07.2003
Bati Trakya Türkleri’nin Lideri Dr. Sadik Ahmet’in 8’ci vefat yili dolayisiyla, Almanya’nin Witten sehrinde anildi. Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu , 24 Temmuz 1995’te kuskulu bir tarafik kazasinda hayatini kaybeden, Dr. Sadik Ahmet için DITIB Sultan Ahmet Camisi’nde mevlit okutuldu.

Avrupa Bati Trakya Türk Federasyon ’un düzenlemis oldugu Mevlid-i serife çok sayida vadandasimizin yanisira,.Meschede, Witten, Halver, Hagen, Höchts ve Duisburg Bati Trakya Türk Dernek Yöneticileri katildi.

Mevlidi-i serif öncesi kisa bir konusma yapan, Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu Baskan’i, Halit HABIP OGLU, Dr. Sadik Ahmet’in hayatini Bati Trakya Türkleri’ne adadigini belirterek sunlari söyledi.

“24 Temmuz 1995 Pazartesi günü ben çok degerli agabeyimi, Bati Trakya Türkleri Liderini, Türk dünyasi ise bir evladini kaybetti. Kendisini ilk defa 1992 yillinda tanidim. Kendisi ABTTF’nun önemini çok iyi biliyordu, ve bizlere deger veriyordu. Bu birlikteligin sayesinde kendisini daha yakindan tanimis oldum.

Bir gün kendisine, ya, Sadik agabey, sen bu 70 yil birikmis olan sorunlari çözmek için niçin bu kadar acele ediyorsun diye sordugumda bana su cevabi verdi, Benim insanimin kaybetmis oldugu bir gün, kaybedilen ve bir daha geriye gelmeyen firsat’tir. Firsat kaybetmek bir lükstür ve bu lükse biz sahip degiliz demisti. Sanki kaderini biliyormusta hiç yorulmadan bir Kita’dan diger Kîta’ya kosup azinligimizin sorunlarini bütün dünyaya anlatiyor ve destekçi ariyordu.

Bizleri hayatinda oldugu gibi, yoklugunda’da bir araya toplamasini basarabiliyor. Bu gün, Agabeyimiz, Dava arkadasimiz ve Liderimiz Merhum Dr. Sadik Ahmet’i anmak için biraraya gelmis bulunuyoruz. Merhum Dr. Sadik Ahmet’in bize birakmis oldugu mirasi ona ve tüm Türk milletine layik bir biçimde koruyup daha nice basarilara götürmege ve elimizden geldigi kadar bu Bati Trakya Türk halkinin huzur içinde ve her hakka sahip bir biçimde yasamasini saglamaya haziriz. Sen kabrinde rahat yat, Merhum liderim, ve aziz agabeyin, bu gün burada gördügün bu insanlar artik hiç bir kuvette boyun egmiyecekler ve hiç kimsenin baskisi altinda kalmayaçaklar çünkü her biri senin bizim için hazirladigin yoldan gidiyorlar. Bati Trakya Türk Milleti (70) sene bir Dr. Sadik Ahmet’i bekledi, fakat bundan sonra her gün yeni Dr. Sadik Ahmet doguyor ve bizim davamizi koruyan ve devam ettiren gençler yetisiyor. Sen rahat ol uyu liderim, bu gün burada seni aniyor ve daha nice yillar anacagiz. Her yil bir araya geldigimizde Bati Trakya Türk’lerin sorunu nu bir parca daha çözmüs olacagiz.

Biz, Bati Trakya Türk Milleti, haklarimizi aramasini biliriz, verilmedigi halde, söke söke aliriz."



Fotografta Yönetim Kurulunun Isimleri,
Soldan saga, Genel Sekreter Mehmet HASAN, Genel Baskan Halit HABIP OGLU, Baskan Yardimcisi Izzet ARIF, Kuzey Bölge Teskilat Baskan’i Adem ÖMER OGLU, Güney Bölge Teskilat Baskan’i, Hüseyin ORMANCI.