ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Onursal Başkanı’na plaket takdim edildi

27.08.2020

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Onursal Başkanı Cafer Alioğlu, ABTTF’yi temsilen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından 24 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen toplantıya iştirak etti. Bursa’da siyaset ve iş dünyasında faal isimleri bir araya getiren toplantıda, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını süreci boyunca yaşanan gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Son dönemde Batı Trakya ve anavatan Türkiye’de yaşanan gelişmelerin de ele alındığı toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih, Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesi Müdürü Orhan Mollasalih, Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayi İşadamları Derneği (BATISİAD) Başkanı Ahmet Er, AVP Cihan Spor Başkanları Ahmet Biçer ve Ahmet İzmirli, Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şubesi Başkanı Özkan Altınkol, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada ABTTF Onursal Başkanı Cafer Alioğlu, ABTTF’de başkanlık görevinde bulunduğu 1988-1994 yılları arasında ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun haklarının savunulması ve sorunlarının uluslararası alanda duyurulmasına yönelik yürüttüğü çalışmaları anlattı. Alioğlu, ABTTF Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Yunan hükümeti tarafından Şapçı ve Gümülcine arasında Batı Trakya Türklerine ait arazilerin istimlak edilerek üzerinde açık cezaevi inşa edilmek istenmesi ile ilgili olarak dönemin Federal Almanya Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve tüm Alman milletvekillerine bizzat mektup yazarak, Almanya’dan Yunan makamlarını kararın iptali için ikna etmesi konusunda yardım istediğini, nihayetinde Yunan hükümetinin o bölgede cezaevi inşa etme kararını iptal ettiğini söyledi.

ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun temsilcileriyle birlikte yaptığı çalışmalar sayesinde 60 bin Batı Trakya Türk’ünün vatandaşlıktan çıkarılmasına sebep olan Yunan Vatandaşlık Yasası’nın 19. maddesinin iptal edildiğini ve Batı Trakya Türklerine vatandaşlık haklarının verildiğini kaydetti.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif tarafından Batı Trakya Türk toplumunun haklı davasına katkılarından ve hizmetlerinden dolayı ABTTF Onursal Başkanı Cafer Alioğlu’na plaket takdim edildi.

Toplantı, birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi.

*Fotoğraf: www.bttddbursa.org 

GALERİ