ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Mustafçova Belediye Başkanı Yunan basını tarafından hedef gösterildi!

26.08.2020

ABTTF Başkanı: “Belediye başkanımızın asılsız ve yalan haberlerle kasıtlı olarak hedef gösterilmesini şiddetle kınıyor, ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumu temsilcilerini baskı altında tutmayı amaçlayan kışkırtıcı propagandanın ivedilikle son bulmasını istiyoruz.” 

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumuna mensup Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, söylemediği bir ifadeden dolayı Yunan basınında hedef gösterildi. 

Millet gazetesinin haberine göre, gazeteci Kostas Karaiskos tarafından tourkikanea.gr isimli haber sitesinde kaleme alınan yazıda, Belediye Başkanı Delihüseyin’in Gökçepınar köyünde tatbikat yapan askerlerin ateş ettiğini söylediği iddia edilerek, kendisinin yalan haber yaydığı ve ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye soktuğu öne sürüldü. Yazıda, Belediye Başkanı Delihüseyin aleyhine soruşturma açılması gerektiği, Delihüseyin’in görevden alınması ve seçilme hakkının elinden alınmasıyla devletin güvenirliliğinin sağlanabileceği ifadelerine yer verildi. 

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Gökçepınar köyünde geçtiğimiz günlerde yapılan askeri tatbikatla ilgili olarak basına yaptığı açıklamaların bölgede Batı Trakya Türk toplumu karşıtlığıyla bilinen iki basın organı, Turkika nea ve Maxitis tarafından çarpıtılarak lanse edildiğini ve kendisinin hedef gösterildiğini söyledi. Belediye Başkanı Delihüseyin, yerel, ulusal ve Türkiye basınından birçok gazetecinin kendisini arayıp tatbikat hakkında bilgi aldığını, tatbikat yapan askerlerin ateş açtığına dair bir ifadesinin kesinlikle olmadığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Delihüseyin’e atfedilen ancak doğru olmayan ifadeleri yayımlayan Independent Turkish isimli internet sitesi de söz konusu ifadeleri kaldırdı.  

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Belediye başkanımız Rıdvan Delihüseyin’in asılsız ve yalan haberlerle kasıtlı olarak hedef gösterilmesini şiddetle kınıyoruz. Yunanistan’da siyaset ve basında asırlardır bu topraklarda çoğunluk ile barış içerisinde yaşayan Batı Trakya Türkleri sürekli ülke için ‘tehdit’ ve ‘tehlike’ unsuru olarak gösteriliyor, bu ülkenin vatandaşı oldukları halde sistematik ayrımcılığa maruz kalıyor. Şimdi de belediye başkanımız söylemediği bir ifadeden dolayı sindirilmek isteniyor. Ülkemizde Batı Trakya Türk toplumu temsilcilerini baskı altında tutmayı amaçlayan kışkırtıcı propagandanın ivedilikle son bulmasını istiyor, Yunan makamlarına toplumdaki barış ve huzur ortamını tehdit eden bu tür provokasyonları önleme çağrısında bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

* Fotoğraf: www.milletgazetesi.gr 

GALERİ